Nick Visschers

"Door onderzoek te doen vanuit het patiënten perspectief kunnen we de zorg beter aansluiten op de behoefte van het individu"

In 2020 ben ik geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus universiteit in Rotterdam. Ik heb veel interesse in de anesthesiologie en de intensieve zorg op de IC. In dit kader heb ik de minor anesthesiologie & Intensive care gevolgd in het EMC.

Sinds eind 2022 ben ik werkzaam als medisch student bij het BIG PROMISE team. Ik hou me onder andere bezig met het includeren van patiënten en het verzamelen van data. Mijn werkzaamheden zie ik als een waardevolle aanvulling op mijn studie en ik doe op dit moment mijn werk met veel plezier. Ik vind het erg leuk om me op deze manier verder te kunnen verdiepen in de anesthesiologie en de perioperatieve zorg.

Voor mijn geneeskunde opleiding heb ik onderzoek gedaan naar de ervaringen van patiënten die een complicatie hebben gekregen na hartchirurgie. Ik vind het belangrijk om patiëntenervaringen te betrekken in het wetenschappelijk onderzoek. Door onderzoek te doen vanuit het patiënten perspectief kunnen we de zorg beter aansluiten op de behoefte van het individu en daarmee de perioperatieve zorg verder optimaliseren.