Marloes Langelaan

Marloes Langelaan

  • Klinisch Chemicus
  • Amphia ziekenhuis
  • info@bigpromise.nl

"Relatief eenvoudig te meten biomarkers en combinaties daarvan, kunnen een grote rol spelen bij verbetering van de zorg voor patiënten"

De zorg voor patiënten is sterk afhankelijk van de getallen die laboratoria leveren, zodat dokters de juiste beslissing kunnen nemen die past bij de klinische presentatie van de patiënt. Als klinisch chemicus zorg je ervoor dat deze getallen betrouwbaar zijn, elke dag weer met dezelfde kwaliteit geleverd worden en dat de resultaten die in het St. Antonius Ziekenhuis worden gemeten identiek zijn aan de resultaten in het Amphia Ziekenhuis.

Klinisch chemische laboratoria zijn hiervoor ingericht met volledig geautomatiseerde apparatuur. Parameters die gemeten worden in de BIGPROMISE trial zijn dan ook relatief eenvoudig uit te voeren voor de laboratoria. Het is daarom extra waardevol dat dit grootschalig onderzoek de dokters helpt vroeger complicaties van patiënten te signaleren. Resultaten uit de studie kunnen namelijk snel in de praktijk geïmplementeerd worden!

De combinatie van techniek, geautomatiseerde processen, interactie met kliniek en samenwerking met de analisten van het laboratorium komen voor mij perfect samen in mijn huidige functie als klinisch chemicus bij Result Laboratorium, locatie Amphia Ziekenhuis.